Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Servicii de cenzorat
280 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Servicii de cenzorate

Asociatia "Vellas Habitat" va ofera servicii de cenzorat pt asociatii de proprietari.

O mare problema existenta in asociatiile de proprietari si foarte greu de rezolvat o reprezinta lipsa cenzorilor bine pregatiti, cunoscatori ai legislatiei, profesionisti, bine intentionati, seriosi si corecti.

Implicarea in acordarea de consultanta pe probleme privind constituirea si functionarea asociatiilor de proprietari incepand cu 2001 ne-au demonstrat ca lipsa unor adevarati cenzori este cauza problemelor financiare si a multelor procese din asociatiile de proprietari.

Soluția este sa aveți un CENZOR profesionist, neutru si independent, care să nu facă compromisuri și care să supravegheze întreaga activitate financiar-contabilă a asociației dumneavoastre, să ghideze presedintele, comitetul executiv si administratorul in respectarea reglementărilor legale.

În felul acesta aveți un aliat care lucrează pentru siguranta dumneavoastră și LUNAR intocmeste un raport de cenzorat privind activitatea financiar - contabil a asociatiei dumneavoastra.

Din acest punct de vedere am decis sa ne implicam in mod direct prestand activitati de cenzorat in asociatiile de proprietari care doresc acest lucru in interesul proprietarilor.

In cadrul acestor activitati principalele obiective sunt:
- verificarea contabilitatii in partida simpla pentru asociatia de proprietari (modul de intocmire a registrelor si fiselor de evidenta legale, corectitudinea efectuarii platilor, existent diverselor contracte necesare efectuarii platilor, situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv, balanta de incasari si plati, situatia obligatiilor fiscale catre stat etc.);
- verificarea listei lunare de plata;
- consultanta si asistenta de specialitate privind legalitatea activitatilor din cadrul asociatiei de proprietary, inclusive participarea la sedintele de comitet executive si adunari generale.

Consideram ca este mult mai intelept sa renuntati la „comisiile de cenzori” formate din membrii proprietari fara studii economice temeinice si experienta in domeniu, care de cele mai multe ori doar simuleaza verificarea actelor financiar - contabile ale asociatiei, intocmite de "vecinul de la 2" administrator si prieten cu cei din comisia de cenzori.

Un punct de vedere al CECAR si o recomandare conform legislatie in vigoare:
Pentru varianta în care cenzorul este angajat din afara asociației de proprietari, în calitate de persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenție de prestări de servicii, se aplică prevederile OG nr. 65/1994 privind organizarea activității de expertiză contabilă și a contabililor autorizați, rep., cu modificările și completările ulterioare, art. 12 alin. (3), în care este menționat că: ”activitatea de cenzor poate fi desfășurată, potrivit legii, de către experții contabili, ............., precum și de societățile comerciale membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.”

Costurile cu externalizarea serviciului catre o firma de cenzorat vor fi aceleasi cu cele catre „cenzorii’’din asociatia dv ( intre 2,00 - 5,00 lei/apart)dar siguranta verificarilor este mult mai mare. In plus veti elimina obligatia calcularii si platirii diverselor contributii datorate angajarii cenzorilor.
Va rugam sa aveti incredere si sa ne contactati pentru a semna contracte de cenzorat cu noi si veti beneficia de servicii de calitate, costurile contractului dumneavoastra fiind negociabile.

Blocurile in care proprietarii nu sunt interesati a avea un cenzor foarte bun au ajuns/vor ajunge precum cele din imagine iar adunarile generale vor fi ale ...unor pradatori!
Relati: I Comanici, tel 0744.860.690 si 0314.398.450

La contactare ne veti transmite cateva detalii: sectorul, nr apartamente/scari/persoane, coordonatele persoanei ce ne contacteaza, situatia restantierilor, daca aveti structurile obligatorii (presedinte, comitet executiv, administrator)
Din Gura in Gura